Dagwaarde berekenen auto

De dagwaarde van een auto is simpel gezegd het bedrag dat een auto op dit moment waard is. De dagwaarde berekenen auto kan handig zijn als je je auto wilt verkopen en dus wilt weten wat hij op dit moment waard is. De dagwaarde van een auto wordt ook gebruikt door verzekeraars om uit te keren indien een auto gestolen is of total loss is verklaard.

berekenen dagwaarde autoDagwaarde berekenen auto

Om de dagwaarde van een auto te berekenen wordt als uitgangspunt de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto genomen. In de loop der tijd wordt een auto minder waard. Dit heeft logischerwijs te maken met de ouderdom, het verbruik en slijtage. Maar de dagwaarde berekenen auto wordt ook door andere factoren beïnvloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleur van de auto en of de auto altijd goed onderhouden is.

dagwaarde berekenen auto

Waar kun je de dagwaarde van je auto berekenen?

Er zijn op internet verschillende sites te vinden waar je de dagwaarde van je auto kunt laten berekenen aan de hand van je kenteken, zolang het nog niet geschorst is. De dagwaarde berekenen auto kan ook op een andere manier gebeuren. Als de dagwaarde nodig is voor een verzekering dan kan het zijn dat deze een eigen specialist in dienst heeft. Verzekeraars maken vaak gebruik van de ANWB/BOVAG koerslijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.