Dagwaarde motor berekenen

Een dagwaarde van een motor berekenen is handig om te weten voordat u een motor koopt

Dagwaarde motor berekenenBelangrijk om te weten is dat de dagwaarde niet gelijk aan de inruilwaarde is. De dagwaarde is wat u door verzekeringen vergoed krijgt wanneer uw motor schade heeft opgelopen.

De dagwaarde van uw motor wordt bepaald door verschillende factoren. Uw motor wordt minder waard (oftewel dagwaarde wordt minder) door ouderdom, slijtage, hoge kilometerstand of bijvoorbeeld door wat voor type motor u gebruikt. Doordat de dagwaarde van zoveel verschillende factoren afhankelijk is, is het ingewikkeld om zelf de dagwaarde van een motor te berekenen.

Voor auto?

Voor auto’s zijn er sites waar u de dagwaarde zelf kunt berekenen maar voor motoren bestaat zoiets nog niet. De meest eenvoudige manier om de dagwaarde van een motor te berekenen is om het aan uw verzekeraar te vragen, zij weten precies welke factoren bij hun van invloed zijn.

Daarnaast kunt u ook altijd naar de motordealer gaan en daar een om een inschatting van de dagwaarde te vragen. Ook kunt u met uw motor naar een taxateur gaan om daar een taxatie aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.